sunnuntai, tammikuuta 21, 2007

Appelsiini-suklaakakku

Meillä jo aiemmin hyväksi testattu - ja jälleen sellaiseksi todistettu - juustorahkakakku. Kaksikerrosrakenne tekee kakusta yhtä aikaa makean ja raikkaan. Siitä riittää noin kymmenelle hengelle innostuksen mukaan.

Katja32v-01.JPG

Pohja
175g suklaakeksejä
50g voita tai oivariinia

Täyte
6 liivatelehteä
1rkl sitruunamehua
1dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
1prk rahkaa
3dl kuohukermaa
2 appelsiinia paloiteltuna
1dl talousuklaarouhetta

Koristeluun
2 appelsiinia
suklaakarkkeja
suklaarouhetta

Peitä irtopohjainen kakkuvuoan (halkaisija 24cm) pohja pyöreäksi leikatulla leivinpaperilla.

Tee keksipohja. Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Levitä kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Valmista perustäyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita sillä välin rahkaan vaahdotettu kerma ja molemmat sokerit. Liota kuivaksi puristettu liivatelehti kuumennettuun sitruunamehuun ja lisää täytteeseen tasaiseksi sekoittaen. Jaa perustäyte kahteen osaan ja tee niistä maustetut täytteet.

Mausta perustäytteen puolikas appelsiinilla. Kuori appelsiinit, poista valkoiset osat, leikkaa pieniksi paloiksi ja sekoita perustäytteeseen. Lisää appelsiinitäyte keksipohjan päälle.

Mausta perustäytteen puolikas suklaalla. Rouhi suklaa ja sekoita perustäytteeseen. Kaada suklaatäyte päällimmäiseksi kakkuvuokaan.

Anna hyytyä jääkaapissa esim. foliolla peitettynä. Irrota kakku vuoasta ja koristele se esimerkiksi appelsiineillä, suklaakarkeilla ja suklaarouheella. Tarjoile viileänä.

Ei kommentteja: