perjantaina, elokuuta 01, 2008

kurkkujugurttikeitto

kurkkujugurttikastike
Tämä on todella naminami kylmä alkupalakeitto, vähän Gazpachon tyyliin, paitsi punaisen sijasta vaalean vihreää.

1 pieni purkki (n. 400g) partasuujugurttia (turkkilaista)
1-2 kurkkua
1 pieni valkosipulin kynsi
1 ruukku basilikaa
1/2 tl chilitahnaa
1-2 tl pilkottua inkivääriä (tai inkivääritahnaa)
1 limetin mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa

Paloittele kurkut ja laita ne monitoimikoneeseen. Lisää kaikki muut ainesosat paitsi jugurtti ja soseuta. Lisää jugurtti ja tarkista maku.

Anna keiton maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Tarjoile esimerkiksi alkukeittona tai karjalanpiirakoiden ja saunapalvikinkun kanssa.

Ei kommentteja: