perjantaina, helmikuuta 27, 2009

Hilsu-tädin pikkuleivät

Jo lapsuudesta asti iskän lemppari. Niin hyvää, että ala-aste- ikäisenä piti varta vasten opetella itse leipomaan niitä.

Hilkan pikkuleivät

200 g voita
200 g (2,2 dl) sokeria
1 rkl siirappia
1 muna
1 tl soodaa (sekoitettuna pieneen määrään vettä)
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä (jauhe tai tuore inkivääri raastettuna)
300 g (5 dl) vehnäjauhoja
kokonaisia kuorellisia manteleita tai pähkinöitä

Vatkaa voi sokerien kanssa vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon. Lisää sooda. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyöritä taikinasta 2-3 cm paksua tankoa. Leikkaa viistoon sentin paksuisia siivuja. Laita siivut lappeelleen uunipellille ja paina päälle manteli tai pähkinä. Paista uunin ylimmällä tasolla n. 7 minuuttia 225 asteessa. Maku paranee ja tiivistyy, kun keksit kuivahtavat päivän pari.

Ei kommentteja: