Huhhuh, meikäläisen kokeilunhalu saa aina välillä meitsin tukaliin tilanteisiin. Tällä kertaa ruoan kanssa. Beloradon markkinoista nauttiessa, tilasimme kumpikin menu del dian, eli kaksi ruokalajia + jälkkäri. Halusin kokeilla jotain, mitä ei aikaisemmilta listoilta ollut löytynyt eli Callos a la Viscaya. Kysyessäni mitä se on, vastauksena tuli jotain eläimeen viittaavaa ja sormen osoitus vatsan alueelle. Noh sekä haju että maku oli sitten jotain aivan tolkutonta. Myöhemmin sanakirja ei osannut sanoa juuri mitään, paitsi pienellä luovuudella "känsän sisälmykset". Onneksi se toinen ruokalaji, paella, oli hyvää ja täyttävää...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
hmm, callos, tuo ruoka, josta jotkut espanjalaiset tuntuvat pitävän. Oikein hyvän kastikkeen kanssa varmaan voi jotenkuten upotakin. Herkun pääraaka-ainehan on lehmän pötsi, ja tuo callos a la Viscaya on sitten lehmän pötsiä biskajalaiseen tapaan. Itse maistoin callos:ia aragonilaisittain valmistettuna, en suosittele.
-Petteri
Lähetä kommentti