1,5 rkl voita (tai vähintään oivariinia)
1 iso sipuli
1 l kanttarelleja
2 dl kuohukermaa
1 tl merisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
Kuullota sipulikuutioita miedolla lämmöllä reilussa määrässä voita. Lisää suikaloidut kanttarellit, kun sipulit ovat hieman läpikuultavia. Paista kanttarelleja melkein täydellä lämmöllä kunnes kaikki neste on haihtunut ja ne alkavat ruskistua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kerma ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Tarkista maku, suolaa saa olla reippaasti. Nosta liedeltä ja anna tasaantua ennen tarjoilua viitisen minuuttia.
Tarjoile tilli-suolavedessä keitettyjen uusien perunoiden ja reissumiehen kanssa. Juomaksi sopii Citronelle.
Jälkkärinä nautimme mansikkamaitoa eli murskatuista mansikoista sokerilla ja maidolla kaveerattuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti